Olen viime aikoina innostunut taas pitkästä aikaa tekemään
chiavanukkaita. Ravintorikas chiavanukas toimii erinomaisena aamupalana vaikka
treenin jälkeen tai ravitsevana lounaseväänä töissä. Ainakin itselleni
vanukkaan helppous ja nopeus on plussaa, sillä ainekset vain sekoitetaan
keskenään ja jätetään hetkeksi turpoamaan itsekseen. Aamupalavanukkaan voi
tehdä myös valmiiksi jo illalla ja jättää yöksi jääkaappiin valmistumaan. Jos
vanukkaan tekee esimerkiksi kannelliseen lasipurkkiin, on se helppo ottaa
mukaan kiireisinä aamuina, jolloin ei ole aikaa nauttia aamupalaa rauhassa
kotona.
Yleensä teen chiavanukkaani samalla perusreseptillä ja
sitten lisäilen sekaan ja päälle milloin mitäkin sattuu kotoa löytymään ja
tekemään mieli. Lisukkeina käytän yleensä marjoja, hedelmiä,
raakakaakaonibsejä, raakakaakaojauhetta, kookoshiutaleita, maapähkinävoita,
pähkinöitä ja eri mausteita, kuten kanelia ja kardemummaa. Joskus saatan heittää
sekaan lusikallisen herneproteiinijauhettakin.
Perusresepti:
puolikas kypsä banaani
3 rkl chian siemeniä
ripaus suolaa
2 dl mantelimaitoa
Muussaa banaani ja sekoita joukkoon muut ainekset. Anna
turvota n. 15 min ja lisää haluamasi lisukkeet.
Tänään lounasvanukkaani syntyi tällaisella reseptillä:
puolikas ylikypsä banaani
avocado
3 rkl raakakaakaojauhetta
3 rkl chian siemeniä
2 dl mantelimaitoa
3 rkl maapähkinävoita
Muussaa avocado ja banaani haarukalla. Lisää soseeseen loput
aineet, sekoita hyvin ja anna turvota vähintään 15 min välillä sekoitellen. Koristele
haluamallasi tavalla. Nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti