Oli ihanaa saada todella paljon positiivista palautetta luomuksestani (varsinkin niiltä ehkä hieman ennakkoluuloisilta "terveyskakkua" nyt ensikertaa maistaneilta) ja jopa reseptiä kyseltiin! Nyt sain vihdoin kirjoiteltua reseptin puhtaaksi ja päätin julkaista sen tänne.
SUKLAARAAKAKAKKU VANILJAKREEMILLÄ (raaka, gluteeniton, maidoton, munaton)
Pohja:
260 g = 4,5 dl manteleita/hasselpähkinöitä
200 g = 4 dl taateleita
0,5-1 tl suolaa (oman maun mukaan)
100 g kookospalmusokeroitua raakakaakaomassaa (72%) sulatettuna
Vaniljakreemi:
150 g = 2,5 dl cashewpähkinöitä
1 dl taateleiden liotusvettä
1 tl aitoa vaniljajauhetta
ripaus suolaa
0,5 dl tocoa eli riisinlesejauhetta
0,25 dl hunajaa
50 g = n. 0,5 dl sulaa kaakaovoita
Suklaatäyte:
150 g = 2,5 dl cashewpähkinöitä
3 avocadoa
ripaus suolaa
1,25 dl taateleiden liotusvettä
1 dl raakakaakaojauhetta
0,5-0,75 dl hunajaa (riippuen kuinka makeasta pidät)
150 g kookospalmusokeroitua raakakaakaomassaa (72%) sulatettuna
50 g = n. 0,5 dl kaakaovoita sulatettuna
Koristeeksi:
n. 100 g kookospalmusokeroitua raakakaakaomassaa
tuoreita kotimaisia mansikoita
Laita pähkinät ja taatelit likoamaan vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.
Jauha pohjan pähkinät rouheeksi suolan kanssa monitoimikoneessa ja siirrä toiseen astiaan. Aja sitten taatelit tahnaksi. Lisää sekaan tarvittaessa hieman (1-2 rkl) taateleiden liotusvettä. Sekoita taatelitahnaan sulatettu kaakaomassa ja lopuksi pähkinärouhe. Painele taikina n. 23 cm irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä pakastimeen odottamaan.
Valmista vaniljakreemi soseuttamalla kaikki sen ainekset kaakaovoita lukuunottamatta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Sekoita lopuksi sekaan sulatettu kaakaovoi. Levitä täyte pohjan päälle ja siirrä pakastimeen odottamaan.
Valmista suklaatäyte soseuttamalla sauvasekoittimella kaikki sen ainekset kaakaovoita ja kaakaomassaa lukuunottamatta sileäksi tahnaksi. Sekoita sitten sekaan sulatettu kaakaomassa ja lopuksi sulatettu kaakaovoi. Levitä täyte tasaisesti valkosuklaatäytteen päälle ja siirrä kakku pakastimeen pariksi tunniksi.
Koristele sulatetulla raakakaakaomassalla ja tuoreilla mansikoilla,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti