maanantai 21. joulukuuta 2015

Jouluinen Glögiraakakakku

Minua pyydettiin kehittelemään töihin asiakkaille jaettavaksi jouluisen raakakakun resepti. Toiveina oli, että kakku olisi vegaaninen, gluteeniton, pähkinätön ja tietenkin helppo valmistaa. Otin haasteen vastaan. Halusin yhdistää kakussa joulun maut, joten lopputuloksena oli piparinen pohja ja sen päällä mausteinen glögitäyte. Koristelussa käytin yhtä tämän kauden lempihedelmistäni, granaattiomenaa.

JOULUINEN GLÖGIRAAKAKAKKU (vegaaninen, gluteeniton, pähkinätön)

Pohja:
2,5 dl auringonkukansiemeniä
1 dl raakakaakaonibsejä
0,5 tl ruususuolaa
3 dl kookoshiutaleita
2 tl ceyloninkanelia
1 tl neilikkaa
1,5 tl kardemummaa
1 tl jauhettua pomeranssinkuorta
2 tl jauhettua inkivääriä
6 rkl sulaa kookosöljyä
2 kuivattua luumua
3 rkl vaahterasiirappia

Täyte:
3 dl mustaherukoita
2 täydellisen kypsää avocadoa
0,5 dl kookosmannaa (kookosvoi) sulatettuna
10 kivetöntä deglet nour -taatelia (liota väh. 1h)
5 tl ceyloninkanelia
4 tl kardemummaa
2 tl pomeranssinkuorta
2 tl neilikkaa
3 tl inkivääriä
2 rkl tocoa (riisinlesejauhe)
1,5 dl taateleiden liotusvettä
0,5 dl vaahterasiirappia
1 dl sulaa kookosöljyä
2 rkl psylliumia

1. Laita taatelit likoamaan runsaaseen (n.2dl) veteen vähintään tunniksi.
2. Vuoraa halkaisijaltaan n.17cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
3. Valmista ensin pohja. Jauha kaikki pohjan ainekset murumaiseksi taikinaksi monitoimikoneessa. Taikinan ei tarvitse olla ihan tasaisen sileää, vaan siihen saa jäädä suutuntumaa siemenistä ja kaakaonibseistä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita tai makeutusta.
4. Painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
5. Valmista täyte soseuttamalla ensin mustaherukat tehosekoittimessa. Lisää sitten sekaan avocadot, sulatettu kookosmanna ja liotetut taatelit, blendaa tasaiseksi. 
6. Lisää sitten täytteeseen mausteet, toco, taateleiden liotusvesi ja vaahterasiirappi. Blendaa tasaiseksi ja tarkista maku. 
7. Blendaa sekaan sula kookosöljy ja, kun se on sekoittunut tasaisesti täytteeseen, lisää lopuksi psyllium ja blendaa tasaiseksi. 
8. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle, tasoita ja siirrä jääkaappiin hyytymään yön yli tai pakastimeen muutamaksi tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti